مجموعه آثار
پروفسور محمد جواد عظیمی در طول بیش از ۳۰ سال تلاش در عرصه اندیشه ورزی و تدریس در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی به موضوعاتی از جمله: شناخت انسان, شناخت جهان, معرفت شناسی, الهیات عرفان و کلام جدید, فلسفه های مضاف و ... پرداخت و شاگردان بسیاری تربیت نمود. دانشجویان و دانش پژوهان بسیاری از مشاوره های علمی او بهره بردند و با راهنمایی های استادانه اش , رساله ها و پایان نامه های بسیاری با درجات عالی و برتر در سطح جهانی به ثمر نشست.
آنچه از پویش خستگی ناپذیر استاد در مسیر روشنگری در پنج شاخه اصلی فرهنگ و معرفت انسان تحت عنوان «نظریه پنج مولفه فرهنگ» شامل: فلسفه, علم, عرفان, هنر و دین به جا مانده گنجینه ارزشمندی از سخنرانی هایی می باشد که به صورت فایل های صوتی و تصویری و دست نوشته های متعدد در آرشیو مراکز متعدد دانشگاهی و پژوهشی در ایران و سایر کشورها و همچنین نزد شاگردان وی نگهداری می گردد.
درسگفتارها و سخنرانی ها
بیش از هزاران نسخه ضبط شده از کلاس های درس, نشست ها و سخنرانی های پروفسور محمد جواد عظیمی طی پنج شلف کلی (فلسفه,علم,عرفان,دین,هنر) به همراه زیر شاخه های هر یک در مراکز علمی و پژوهشی کشور و همچنین نزد دانشجویان وی در سراسر دنیا موجود می باشد.
فعالیت های تئاتری
استاد عظیمی با توجه به استعداد و علاقمندی به مباحث هنری از همان سال های آغازین اشتغال به تحصیل دروس حوزوی و دانشگاهی به تحصیل و تدریس دوره های نمایشنامه نویسی ,کارگردانی و نیز اجرای تئاتر و برگزاری کارگاه های آموزشی در مراکز فرهنگی و سالن های نمایش شهرهای تهران, قم و مشهد نیز مشغول شد. او در دهه 70 در مدرسه تجربی تئاتر مشهد به آموزش های تئاتری برای هنرجویان این شهر پرداخت و حاصل این آموزش ها دگرگونی بنیادین در فهم هنرجویان از مفهوم هنر اجرا و نمایش بود به طوریکه آثار ماندگار آن در وجود شاگردان موفق وی تا امروز باقیست.
کتاب شناسی
پروفسور محمد جواد عظیمی در دوران حیات خود هیچ اثر مکتوبی منتشر نکرد. بهطوریکه به «متفکر شفاهی» مشهور شد. بارها تلاش وی برای انتشار آثاری از جمله دایره المعارف جامع فرهنگ ناکام و اثر اجازه انتشار نیافت. در نتیجه وی علی رغم محدودیت های بسیار, به دعوت دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی به برگزاری دوره ها و نشست ها در شاخه های متنوع اندیشه ای در شهرهای مختلف بسنده کرد. تنها اثر چاپ شده از استاد کتابی با عنوان ”مقدمه ای بر متفاوت اندیشیدن برای متفاوت عمل کردن”است شامل تک گفتارهای وی در شاخه های متنوع اندیشه ای می باشد که پس از درگذشت او گردآوری, تدوین و منتشر شد. انتشار آثار جامع تر استاد در مقیاسی وسیع تر طی سالهای اخیر توسط اعضاء بنیاد پژوهشی و نشر آثار پرفسور محمد جواد عظیمی در حال انجام و پیگیری می باشد.
مقالات و مصاحبه ها
مقاله/ نظریه شعور منبع: انجمن علم ایران,هوپا مرداد ۱۳94 شماره 1و2و3
مقاله/ نبی کیست, وحی چیست/ بنیاد بعثت / منبع: آیینه پژوهش1370 شماره 10
مقاله/ چگونگی نزدیک شدن اندیشه دینی به سینما/ منبع: مجله نقد سینما 1376 شماره 11
مصاحبه/ دین و نمایش در ادوار تاریخ، نمایش دینی و تئاتر معاصر/ منبع:مجله صحنه 1385 و 1386 شماره 58 و 59
مقاله/ هستی چیست و انسان کیست؟/ منبع : مجله نمایش دی و بهمن 1385 – شماره 88 و 89
مقاله/ دین و نمایش : ایران تئاتر شنبه ۳۰ دی ۱۳۸۵
مقاله/ تقابل سنت و مدرنيته در تئاتر امروز/ منبع:خبرگزاری بین المللی قرآن( ایکنا)تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۸۷
مقاله/ بررسی گفتگو نیما دهقان با دکتر محمد جواد عظیمی/ منبع: تاریخ ادیان جهان tarikheadian
مصاحبه/ در گفتگو با استاد جلال الدین فارسی/منبع: مرداد و شهريور 1370 – شماره 8 (13 صفحه – از 44 تا 56) بانک هوشمند مجلات و نشریات تخصصی علوم انسانی و اسلامی
مصاحبه/ در گفتگو با استاد احمد آرام/منبع : مجله آیینه پژوهش /فروردين و ارديبهشت 1370 – شماره 6/
مصاحبه/ در گفتگو با استاد محمد حسین فضل الله/منبع : مجله آیینه پژوهش /خرداد و تير 1370 – شماره 7 (12 صفحه – از 78 تا 89)
مقاله/ چرا از علی (ع) می گوییم؟
مقاله/ الگوریتم های جستجو در سویچرهای مغز انسان و مشابه سازی رباتیک
فهرست به مرور تکمیل می شود…
گفتاوردها
- بشر شخصاً بر روی زمین آیهها را کشف و تعبیر میکند.
آدمی از مغز خود که بالاترین عطیهای است که به او ارزانی داشتهاند فقط ده درصد بهره میگیرد و از هیجانات و غرایز نود درصد. همانگونه که جسم ما بخشی از عناصر تشکیلدهنده جهان است، روح ما نیز بهرهای از عقل کل است و ما به یاری آنچه در خود میبینیم در باب قدرت عقل کل داوری توانیم کرد. اگر انسان فقط به آنچه با چشم سر میبیند قناعت نکند در عمق روح خویش آواهایی بس زیبا و ژرف را خواهد شنید.
*”«گزیدهای از سخنان دکتر محمد جواد عظیمی »”، 1392″انسان شناسی”نقل از « سخنرانی انسان آناتومیکال دکتر محمد جواد عظیمی »، دانشگاه تهران ، پاییز 1392،دریافتشده در ۱ جولای ۲۰۱۵